i
d
p

Va estudiar magisteri a Barcelona i a la Escuela Central de Magisterio de Madrid. La seva inquietud per aprendre la va portar a estudiar posteriorment a l'Institut Rousseau de Ginebra i a conèixer de prop les noves propostes pedagògiques en diverses escoles europees.
Al 1900 va guanyar les oposicions de Labors i la van destinar a Alacant. Es casà al 1903 amb David Ferrer amb qui s'instal·la definitivament a Barcelona. El 1904 va néixer la seva filla Àngels.


Desenvolupà una gran tasca divulgadora dels nous corrents educatius i la seva gran capacitat organitzadora la van portar a ser la primera directora de l'Escola de Bosc, a la secció de nenes. Posteriorment, des de 1930 fins al  1939, va ser-ho del Grup Escolar Milà i Fontanals del Patronat Escolar. Trasbalsada pel desenvolupament de la guerra i l'arribada del franquisme, la van jubilar al 1939.


Al 1921 va rebre l'encàrrec de dissenyar el pla d'estudis de l'Institut de Cultura i Bilioteca Popular de la Dona i estableix un programa força ampli per les dones obreres i les de classe mitjana. La seva activitat es concretà també en diversos cursos i conferències als estudis normals de la Mancomunitat, a les escoles d'estiu i al mateix Institut de la Dona. Participà en importants congressos com el I Congrés Nacional d'Ensenyament Primari a Barcelona, el III Congrés Internacional d'Enseignement Menager, a París, i al Congrés des Écoles Nouvelles, a Niça.


El reconeixement a la seva tasca portà a un col·lectiu de mestres a fundar el 1965: l'Escola de Mestres Rosa Sensat.

 

ROSA SENSAT VILA

Mestra

El Masnou 1873 - Barcelona 1961