i
d
p

Després de realitzar diversos oficis, entre ells el de telefonista, va obtenir el 1024 el títol de Dret per la Universitat de Madrid.


S'incorpora al Partit Radical el 1929.  Dos anys més tard, és elegida pel poble de Madrid per ocupar un escó al Congrés de Diputats de la Segona República Espanyola. Va destacar com a diputada, principalment per la defensa que va fer dels drets de la dona. Va introduir al Parlament la Llei de Drets del Nen, a més de participar en l'elaboració i defensa de la Llei del Divorci. A la fi, el 31 d’octubre de 1931, va aconseguir que en aquest país es doni per inclosa i per sempre la igualtat de drets electorals de l'home i de la dona. Així va quedar plasmat a la Constitució republicana d'aquell mateix any. Abandonà el seu escó el 1933.


En la defensa del vot femení, fou abandonada pel seu propi partit, comptant només amb el suport del Partit Socialista Obrer Espanyol, que a tota hora va votar solidàriament amb la causa de la dona, amb la de Clara Campoamor, als articles per ella presentats.


Més tard, el 1936 va escriure un llibre recordant aquells moments, amb gran amargor i solitud política, que ella mateixa va anomenar: "El meu pecat mortal, el vot femení i jo". El 1936, parteix a l'exili establint-se a Buenos Aires.
Mai més no va poder tornar al seu país; dotze anys de presó l'esperaven a Espanya.

CLARA CAMPOAMOR RODRÍGUEZ

Política republicana, jurista i escriptora. Defensora dels drets de la dona

 

Madrid 1888- Lausana-Suïssa 1972